DORH

POZIVAM HRVATSKU I SVJETSKU JAVNOST DA USMJERI POGLED  NA DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE!!!

KAKO DORH KONTROLIRA KRIMINAL U HRVATSKOJ  !!!?

UJEDNO POZIVAM SVE GRAĐANE REPUBLIKE HRVATSKE, ČIJI SU KAZNENI PREDMETI RJEŠAVANI ILI SE RJEŠAVAJU POD OZNAKOM KR-DO /UPISNIK KAZNENI RAZNO, DA SE JAVE NA EMAIL ADRESU: disk1008@gmail.com 

OVAKVIH NEZAKONITO USTROJENIH KAZNENIH PROCESA  IMA NA TISUĆE I TISUĆE NA RAZINI CIJELE ZEMLJE. PREMA ZAKONU O KAZNENOM POSTUPKU RH NE POSTOJI MOGUĆNOST DA SE PREDMETI IZ KAZNENOG RAZNO PROCESUIRAJU POD OZNAKOM KR-DO. DA BI SE NEKI PREDMET IZ UPISNIKA KAZNENI RAZNO/KR-DO  NADALJE PROCESUIRAO ISTI SE MORA UPISATI U KAZNENI UPISNIK / K-DO PA TEK ONDA SE MOGU PODUZIMATI DALJNJE RADNJE.

Građani Hrvatske, javite se radi dogovora u smislu poduzimanja daljnjih radnji !!!

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zlouporabom Upisnika KAZNENI RAZNO/ KR-DO  kontrolira kriminal u Hrvatskoj, na način kako je to opisano na ovome linku, odnosno u predstavci novinaru Novog lista. Inače nije bilo moguće pronaći nijednog novinara koji bi izvijestio građane Hrvatske o svemu ovdje rečenom. O medijima i novinarima će biti dodatno rečeno u kategoriji Hrvatski mediji.

Za Vas građani Hrvatske, je dovoljno za sada da znate samo zakonsku odredbu 206. st. 8. Zakona o kaznenom postupku RH, kako bi shvatili suštinu zlouprabe Upisnika KAZNENI RAZNO /KR-DO, kojom zlouporabom je se DORH (zajedno sa USKOK-om) postavio iznad hrvatskog Zakona te po vlastitom interesu i naumu podiže i odbacuje kaznene prijave kako im se prohtije, u najdoslovnijem smislu te riječi. Zloupraba Upisnika KAZNENI RAZNO /KR-DO zapravo pojašnjava da je DORH (i USKOK) počinio veleizdaju. Ujedno,  zloupraba Upisnika KAZNENI RAZNO /KR-DO predstavlja temelj nezakonito ustrojenog paralelnog pravosuđa u Hrvatskoj. Točnije, DORH kontrolira ne samo kriminal u Hrvatskoj nego je predvodnik nezakonito ustrojenog paralelnog državnog sistema te paralelnog pravosuđa. U posjedu sam mnogih čvrstih dokaza o tome kako  DORH (i USKOK) kontrolira rad Policije RH te sudova, udruga itd., kako god to sad čudno zazvučalo, istina je. Veliki broj zakonito snimljenih razgovora sa državnim službenicima imam a  također imam i video snimak osobe koja me je pratila po Splitu, dok se u Drugoj policijskoj postaji Split pojašnjava da je deset inspektora gledalo link na ovaj video ali ga kažu nisu smjeli otvoriti da vide o kojoj osobi je riječ. O ovome će se naknadno priložiti e-mail. Imam i snimak razgovora sa bivšim načelnikom Prve policijske postaje Split, Zoranom Petričevićem, kojom prilikom mi pojašnjava  kako rečena postaja mora proslijediti kaznenu prijavu odvjetništvu Split u roku od mjesec dana od dana zaprimanja iste. Za Vašu informaciju građani, kaznena prijava se mora odmah po zaprimanju proslijediti odvjetništvu. Imam snimljene inspektore iste policijske postaje kada mi odbijaju zaprimiti kaznene prijave. O svemu ovome više u narednim postovima.

Dakle, evo odredbe 206. st. 8. Zakona o kaznenom postupku:

Članak 206. st.8. ZKP-a

 (8) Ako kaznena prijava ne sadrži podatke o kaznenom djelu, odnosno ako državni odvjetnik iz same kaznene prijave ne može zaključiti za koje se kazneno djelo prijava podnosi pozvat će podnositelja da u roku od petnaest dana ispravi i dopuni kaznenu prijavu. Ako podnositelj ne postupi prema pozivu za ispravak ili dopunu, državni odvjetnik sastavlja o tome bilješku, kojoj prilaže kaznenu prijavu i poziv za ispravak ili dopunu. Takva kaznena prijava se ne upisuje u upisnik kaznenih prijava, nego u upisnik raznih kaznenih predmeta. Kaznena prijava i poziv se pohranjuju. O tome se u roku od sedam dana od proteka roka za ispravak ili dopunu kaznene prijave, obavještava viši državni odvjetnik koji može naložiti upisivanje kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava.

Ova odredba propisuje jedini način na koji kaznena prijava i to nepotpuna , može završiti u Upisniku KAZNENI RAZNO / KR-DO. Ne samo da može nego nepotpuna kaznena prijava mora biti upisana u KAZNENI RAZNO Upisnik ako podnositelj nije po pozivu odvjetništva dostavio ispravak ili nadopunu.  Drugoga načina nema, ne postoji. Kada je kaznena prijava “završila” u Upisniku KR-DO, ista je u stanju mirovanja, nema postupanja, nije moguće nadalje procesuirati takvu kaznenu prijavu sa tom oznakom KR-DO.  Ali odmah valja reći, ova odredba važi samo za nepotpune kaznene prijave.

Za kaznene prijave koje imaju sve potrebne elemente (u smislu koga se prijavljuje, za koje kazneno djelo, vrijeme počinjenja kaznenog djela, zakonski opis kaznenog djela itd.) ova zakonska odredba ne važi te nema opcije po kojoj bi se ova odredba mogla dovesti u svezu sa kaznenim prijavama koje imaju sve potrebne elemente.

Kaznena prijava koja ima sve potrebne elemente se mora odmah upisati u KAZNENI UPISNIK / K-DO te nadalje poduzimati postupovne radnje, sukladno Zakonu o kaznenom postupku. Drugog načina nema. Ne postoji način da se kaznena prijava sa svim potrebnim elementima upiše u Upisnik KAZNENI RAZNO / KR-DO.

Međutim, sve moje kaznene prijave imaju sve potrebne elemente ali su sve upisane  u Upisnik KAZNENI RAZNO / KR-DO, kao i tisuće i tisuće drugih kaznenih prijava građana.

Ovdje ću časkom prijeći na dio u kojem Vam, građani Hrvatske želim nešto reći, iako sam rekla da ću se suzdržavati maksimalno od komentara ali u ovom slučaju to nije moguće a na ovu gore temu ću se u slijedećim postovima dodatno očitovati konkretnim primjerom za koji nećete vjerovati da je nešto takvo moguće. Ali je moguće i dešava se tu oko nas.


Pitanje je, naime, dali je DORH samoinicijativno stao iznad Zakona ili se možda radi o modelu koji je „preslikan“ od zemalja koje se smatraju vodećima na starom kontinentu, u gospodarsko i geo-političkom smislu.

Ako se radi o „preslikanom  modelu“  onda tu više i nema nekog načina da se sve riješi mirnim putem, jer bi to značilo da je  cijeli svijet totalno otišao ukrivo pa se onda i nema kome stavljati apel. A ako se radi o samoinicijativi, odnosno o vlastitom modelu kršenja zakona, onda još  ima neke šanse da se posredovanjem europske i svjetske zajednice DORH vrati u okvire hrvatskog Zakona.

O kojem modelu se radi vidjeće se po tome šta će i dali će uopće odgovoriti na otvoreno pismo g. José Barroso, predsjednik Europske komisije.

Evo, dakle,  šta sve radi  Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kako bi putem općinskih državnih odvjetništava kontroliralo  kriminal u Hrvatskoj:

  1. Terorizira građane Republike Hrvatske, u smislu da protiv istih pokreće nezakonite kaznene progone.
  2. Kontrolira rad sudaca kaznenog i parničnog odjela na Općinskom sudu u Splitu.
  3. Kontrolira rad cijele sudske pravosudne vertikale.
  4. Dostavlja sucima kaznenog odjela unaprijed sačinjene zapisnike glavnih rasprava, po kojima se dotični suci ravnaju u kaznenim postupcima.
  5. Poduzima nezakonita psihijatrijska vještačenja nad građanima.
  6. Krivotvori službene isprave.
  7. Uništava ili skriva sudsku i državnoodvjetničku dokumentaciju.
  8. Kada dostavi poziv za prvo ispitivanje, nikada ne obrazloži zašto nitko iz odvjetništva nije poduzeo radnju ispitivanja osumnjičenika.
  9. Ne  donosi rješenja o kaznenim prijavama pa podnositelj prijava ne može sam nastaviti progon, ako želi.
  10. Nikada ne donese rješenje o izuzeću općinske državne odvjetnice u Splitu, Daire Boban.
  11. Skriva podatke o službeniku informiranja, dok prema Zakonu o pravu na pristup informacijama podaci o tome službeniku moraju biti javno dostupni.
  12. U potpunosti  zaobilazi Zakon o pravu na pristup informacijama.
  13. Kaznene prijave, koje sadržavaju sve potrebne elemente upisuje u Upisnik KAZNENI RAZNO / KR-DO  umjesto u KAZNENI UPISNIK / K-DO.
  14. Nikada nije dostavio odgovor po kojoj zakonskoj odredbi upisuje kaznene prijave u Upisnik KAZNENI RAZNO / KR-DO.
  15. Nalaže pravosudnim policajcima da šikaniraju stranke.
  16. Odbija zaprimiti kaznenu prijavu usmenim putem, na zapisnik.
  17. Po nalogu odvjetništva, pravosudni policajac  prijeti fizičkim ozlijeđivanjem stranke, itd. itd. itd. itd. itd……………..

Duga je lista toga šta sve DORH ne radi po zakonima. Zapravo DORH ne radi ništa po Zakonu. Ostalo se neće ovom prilikom nabrajati nego kroz postove navoditi. Zbog čega, dakle,  mi građani Republike Hrvatske plaćamo silan broj djelatnika DORH-a, odnosno odvjetništava, širom Hrvatske (i USKOK-a)? Jeli ih plaćamo za to da bi dotični štitili interese određenih grupa i grupacija ili pak određenih pojedinaca? Izgleda da ih upravo za to i plaćamo. Dokle ćemo ih tako plaćati?

Šta je se Vama desilo građani Hrvatske pa ne vidite da se DORH doslovno zafrkava sa Vama, glumeći pri tom nekakvu pravdu? Stvarno, šta je sa Vama? Cijela država je opljačkana,  teror, prevare, obmana na sve strane, građani iz čista mira bivaju otpremani  u psihijatrijske klinike, kako bi se moglo njima i njihovom imovinom lakše manipulirati, nezaposlenih građana ko’ u priči,  zaposleni ne dobivaju plaće mjesecima, rasprodaju se javne ceste i auto ceste, pod izlikom koncesija i to sve od strane tih državnih službenika, koje smo izabrali.

Dakle, šta je Vama građani pa ne vidite da je sva odgovornost za sve navedeno na Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Upravo to odvjetništvo se igra vladara,  jer ste Vi to dopustili.

Građani, Vi ste stvarni vladari Republike Hrvatske!!! Kompletna državna administracija je uposlena od strane Vas građana. Vi državnoj administraciji dajete plaću!!! Državni službenici  su upravo to što im i ime govori, samo državni službenici i ništa drugo.  Vi ste građani poslodavci državnim službenicima. Dali Vi sebe gledate katkad  očima poslodavca??? Nije DORH vladar niti je itko od državnih službenika vladar. Za postati vladar treba prvo voditi osvajački rat ili se obraniti od osvajačkog napada pa na taj način zauzeti poziciju vladara. Upravo u slučaju naše zemlje Hrvatske, građani su postali vladari Hrvatske,  jer su se sami obranili od osvajača. Pitam Vas sada građani, šta se desilo sa Vama da ste to zaboravili? Ako smo  izabrali svoje predstavnike, oni će uvijek biti samo Naši  predstavnici  i ništa više ni ništa manje.

Više u narednim postovima.

12 thoughts on “DORH

    • hahahahaha….

      Nemojte zamjeriti što sam iz Vašega komentara uklonila link na medijski članak. Naime, nije vidljivo tko je autor toga članka. Inače, ako je točno da je dotični ubojica ubijao i prije “sa dozvolom”, na to kažem: ŠTO SE ČEKA VIŠE! ŠTO JOŠ TREBA DA SE DOGODI DA BI LJUDI DOŠLI PAMETI?

      DOKLE I ZAŠTO ČEKATI?

    • Poštovani gospodine Pero, evo što morate znati o KR-DO upisniku. Postoje dvije opcije kada se po Zakonu o kaznenom postupku kaznena prijava upisuje u KR-DO upisnik. Evo članak 205. st. 4., 5., 6. i 7.

      Članak 205. / Zakon o kaznenom postupku

      (4) Državni odvjetnik upisuje kaznenu prijavu u upisnik kaznenih prijava čim je podnesena osim u slučaju iz stavka 5. i 6. ovog članka.
      (5) Ako je do državnog odvjetnika samo dopro glas da je počinjeno kazneno djelo ili je primio dojavu žrtve, državni odvjetnik će o tome sastaviti službenu zabilješku koja se upisuje u upisnik raznih kaznenih predmeta i postupiti na način propisan u članku 206. stavku 4. ovog Zakona.
      (6) Ako kaznena prijava ne sadrži podatke o kaznenom djelu, odnosno ako državni odvjetnik iz same kaznene prijave ne može zaključiti za koje se kazneno djelo prijava podnosi, upisat će je u upisnik raznih kaznenih predmeta te će pozvati podnositelja da u roku od petnaest dana ispravi i dopuni kaznenu prijavu.
      (7) Ako podnositelj ne postupi prema pozivu za ispravak ili dopunu, državni odvjetnik sastavlja o tome bilješku. O tome se u roku od osam dana od isteka roka za ispravak ili dopunu kaznene prijave obavještava viši državni odvjetnik koji može naložiti upisivanje kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava.

      Ako Vaša kaznena prijava nije iz ovih gore navedenih razloga u upisniku KR-DO onda znajte već sada da ste određeni kao gubitnik u tom “kaznenom postupku”.

      Ovo u stavku 4. se odnosi na upisnik kaznenih prijava K-DO.
      U ostalim stavcima se upisnik raznih kaznenih predmeta odnosi na KR-DO.

      Ako želite dodatne informacije možete me kontaktirati na 098 633 035, budući niste naveli sve druge bitne podatke o kaznenoj prijavi. S poštovanjem.

  1. Treba stati na kraj ovom režimskom teroru, posebno jakom u ovom mandatu KUKURIKU koalicije! Ovo je zaista GENOCID nad Hrvatima kao narodu!!!

  2. Da vam pojednostavnim,,sud koji sam vodio pred Hrvatskim sudovima za nužni dio sina jedinca izgubio sam i morao podmiriti troškove u iznosu od 60000 kuna.Vrijednost spora je bila 125000 kuna tj.polovica jednosobnog stana u Zagrebu od 40 m2.
    Prvi sud sam dobio u cijelosti,onda se mjenja sutkinja i njihova odvjetnica,gubim sud.Žalim se Višem i Ustavnom sudu ,a oni me odbijaju i ne žele raspravljati predmet žalbe jer je iznos po tuženom manji od 100000 kuna.

    Toliko o Hrvatskom sudstvu,mislim da je to bila sprega odvjetnice i sutkinje što su mi mnogi koji se kuže u pravo rekli.Jednostavno morao sam diči nenamjenski kredit na sedam godina jer su me pokušali ovršiti nakon tri mjeseca i to presudom suda u Čakovcu, a moj sud s deset rasprava od po 15 minuta trajao je šest godina u Zagrebu.

    Obratio sam se EU sudu u Strasburgu i kao i ostali dobio odbijenicu koju je potpisala E.Grdinić

    Goran Maligec,

    • Gospodine Maligec, smatram da je pravi odgovor na Vaš komentar “No comment”.

      Pozivam Vas da se prijavite na listu koju pravimo za sve zainteresirane koji su dobili odbijenice/obične dopise, kao i Vi, sa potpisom E. Grdinić i navedenom sutkinjom E. Steiner. Nazovite me kratko na mob : 098 633 035 da Vam pojasnim o daljnim radnjama koje se poduzimaju u svezi ovih dopisa i Suda u Strasbourgu.

      S poštovanjem.

  3. svaku ovu tvrdnju sam dozivjela na vlastitoj koži, otimaju mi privatnu imovinu uz asistenciju policije, privodili su me sa lisicama na rukama jer sam branila svoju imovinu od kriminala, diskriminirali su me na svakoj sudskoj parnici, zatim je kad sam ukazala sucu i policiji da rade protivzakonito tražili da me transportiraju na psihijatriju, danas su me prognali iz moje kuće i prijete kaznom zatvora policija podržava počinitelje a počinitelji su službene osobe Općinskog suda u Makarskoj, policijska postaja Makarska i splitsko dalmatinska,koja je naravno zaštićena iz Zagreba.
    Ako kao građanin prijaviš nekog počinitelja jer su zakonom počinili kaznena djela, odvjetništvo ih oslobađa, tebe zavode kao buntovnika i onda udruženim snagama kao lešinari će se okomiti na tebe da te unište.(Posjedujem dokaze video nadzora i iskaz svjedoka).

    Zakon u Hrvatskoj je manje vrijedan od papira na kome je napisan, kriminal državnih institucija se uzdigao iznad zakona.

    Građani Hrvatske sigurna sam da uzalud pokušavate po sudskim hodnicima dobiti svoja prava koja su vam zakonima i Ustavom RH zagarantirana.

    Pridružiću se gospođi Mirjani. Narode vi ste Hrvatska, vi plaćate i financirate policiju da vas zaštiti od kriminala, oni vas, od vaših vlastitih novaca, otimaju imovinu i maltretiraju, uništavaju ne samo našu imovinu, uništavaju nam živote i nama i našoj djeci.

    POLICIJA NE ČUVA VAS ONI ŠTITE KRIMINAL. Vašim novcem vas zatvaraju i zastrašivaju.

    Uveli su imovinsko-pravne parnice koje su najunosniji posao pravosuđa u posljednjim godinama, oduzimaju ti imovinu i još su te prisili da im plaćaš vodajući te po sudovima sa pogrešnom i nezakonitom dokumentacijom, ISCJEDE TE KAO LIMUN jer te nigdje nema, nisi zaveden službeno i nemoj se iznenaditi kad iz Strasbuorga dobiješ odbijenicu. Nema te, za njih si nevidljiv. Ne postojiš.

    AKO NISI OVO DOŽIVIO BUDI SIGURAN DA SI SLJEDEĆI NA REDU.

    • Poštovana gospođo Koenig!

      Vašim, premalo je reći strašnim slučajem, potvrđujete da postoji precizno razrađena strategija koja se koristi u sveopćem teroru i genocidu protiv Hrvatskih građana. Mnogi građani povezuju genocid samo sa fašističkom Njemačkom i drugim totalitarnim režimima. Međutim, ovdje valja znati stručno značenje genocida. Evo ga: DEFINICIJA GENOCIDA: prema međunarodnom pravu, zločin za djelo učinjeno s namjerom da se potpuno ili djelomično unište narodne, vjerske, rasne ili etničke skupine ljudi [zločin genocida]

      Situacija je takva da u svakom momentu bilo koji građanin može biti “izabran” i ubačen u “postupak” lišenja poslovne sposobnosti te praktički u par koraka bude mu oduzeto sve što ima da bi mu se kasnije izgubio svaki trag.

      Vaš komentar je alarmantno upozorenje svim građanima.

      Shvaćam što ste htjeli reći na dnu Vašega komentara. Svakako ste, sigurna sam, mislili na paralelne nezakonite upisnike u koje se upisuju lažni sudski predmeti/postupci. Navešću primjer sa kaznenim prijavama. Za službenu provjeru toga dali se protiv nekoga vodi kazneni postupak (ili je se vodio) vrši se uvid u KAZNENI UPISNIK / K-DO. Međutim, ako je Vaša kaznena prijava kojom ste prijavili počinitelja kaznenog djela završila u upisniku KAZNENI RAZNO / KR-DO (koja je redovito običnim dopisom odbijena) onda će službena provjera pokazati da se protiv osobe koju ste kazneno prijavili ne vodi kazneni postupak niti da je se ikada vodio. Na ovaj način DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH, USKOK I SUDOVI “sakriju” počinioce kaznenih djela koje žele zaštititi od kaznenog progona.

      Inače, na svim sudovima postoji određeni broj lažnih upisnika, koji su sačinjeni protivno Sudskom poslovniku i za koje ne postoji odobrenje ministarstva pravosuđa da se mogu koristiti.

      Ova Vaša situacija je golemo teška, imate moju punu podršku.

      Koristim i ovu priliku da pozovem sve Vas građani, koji vidite što se dešava a naročito građane koji imaju slična iskustva da mi se jave.

      Ja nikako ne želim da se moj novac koristi za ovakve stvari koje se dešavaju Vama!

      NE ŽELIM FINANCIRATI KRIMINAL KOJI POČINJAJU DRŽAVNI SLUŽBENICI!

      NE ŽELIM FINANCIRATI GENOCID NAD VLASTITIM NARODOM!!!

      STOP KRIMINALU DRŽAVNIH SLUŽBENIKA !!!

      STOP GENOCIDU HRVATSKIH GRAĐANA !!!

      GRAĐANI, DALI VI ŽELITE IDALJE UČESTVOVATI SA SVOJIM NOVCIMA U SVEMU OVOME GORE???

    • Ovaj moj članak je pročitala jedna Slovenska odvjetnica i rekla je da sam morao tj,da je moj odvjetnik morao poslati slučaj Sudu za ljudska prava u Strasburu i da sam imao pravo na nužni dio i to u roku od šest mjeseci….
      TO ZNAČI DA LJUDSKA PRAVA VRIJEDE SAMO ŠEST MJESECI

      • Poštovani, nije jasno na koji članak mislite.

        A u svezi sa “šest mjeseci” koje navodite ste vjerojatno mislili (?) na rok koji je propisan za podnošenje tužbe Sudu u Strasborgu, po primitku odluke o ustavnoj tužbi.

        Citat: “TO ZNAČI DA LJUDSKA PRAVA VRIJEDE SAMO ŠEST MJESECI”. Ispravila bih Vas u ovome. Naime, U HRVATSKOJ SU LJUDI TOTALNO OBESPRAVLJENI, ŠTO ZNAČI DA NI U OVIH ŠEST MJESECI LJUDSKA PRAVA NE VRIJEDE. TO JE SAMO PRIVID DA VRIJEDE (ZBOG OVOGA PRIVIDA LJUDI DAJU ODVJETNICIMA NEKOLIKO TISUĆA KUNA ZA PISANJE TUŽBE SUDU U STARSBOURGU).
        MEĐUTIM, UBRZO VAS E. GRDINIĆ, PREDSTAVNICA HRVATSKE NA SUDU U STRASBOURGU I SUTKINJA NA OVOME SUDU, E. STEINER, UVJERE DA NEMATE APSOLUTNO NIKAKVIH PRAVA I TO DOPISOM POSLANIM OBIČNOM POŠTOM, BEZ OBRAZLOŽENJA. I JOŠ NADODA DA ĆE SE VAŠA DOKUMENTACIJA (KOJA NIKAD I NIJE ZAPRIMLJENA U SUDU!) UNIŠTITI NAKON NEKOLIKO MJESECI. I TO JE TO!
        S poštovanjem.

Leave a comment